Usein kysyttyä.

Olemme koonneet tähän yleisimmin meille esitetyt kysymykset eri aihealueista. Jos et löydä pohtimaasi asiaan vastausta, voit ottaa meihin yhteyttä myös tästä.

Viemärikuvaus

Milloin viemärikuvaus on ajankohtaista?

Kameralla tehtävä viemärikuvaus on ainoa tapa selvittää viemärisi todellinen kunto ja mahdolliset huolto- tai korjaustarpeet. Erityisesti viemärikuvaus on aiheellista teettää silloin, jos olet havainnut viemärisi toiminnassa ongelmia, kuten pahaa hajua, toistuvia tukkeumia tai pulputusta.

Mitä viemärikuvaus maksaa?

Viemärikuvaus on sinulle täysin maksuton, eikä sido sinua mihinkään. Kuvauksen kesto on tyypillisesti 1 tunti.

Mitä jos kuvauksessa ilmenee, että viemärini tarvitsee huoltoa?

Mikäli kuvauksessa selviää, että viemärisi ovat vahingoittuneet, käyttöikänsä lopussa tai muuten vialliset, asiantuntijamme osaa halutessasi opastaa sinua oikean viemäripalvelun valinnassa. Löydät tästä yleisimmät kysymykset ja vastaukset viemärihuoltoon liittyen:

Millaisille viemäriputkille viemärihuolto sopii?

Mikäli viemärisi tarvitsee huoltoa, soveltuu siinä käytettävä harjapesutekniikka moitteettomasti niin valurauta-, betoni- kuin muoviviemäreillekin.

Miten viemärihuolto toteutetaan?

Viemäriputkiston sisään ujutetaan työhön suunniteltu harjapesuri, joka pyörivällä liikkeellään irrottaa putkiston seinämiin kertyneen lian tehokkaasti, mutta putkelle hellävaraisesti. Harjaamme viemärin aina kaivolle tai kunnan viemäriin saakka ja lopuksi huuhtelemme pois putken pinnalta irronneen lian paineistetulla vedellä.

Onko viemärin puhdistaminen turvallista?

Harjapesulla toteutettuna viemärin puhdistus ei aiheuta vaurioita kotisi putkistoon. Se pesee putket aiheuttamatta turhaa mekaanista rasitusta viemärin seinämiin tai liitoksiin.

Kuuluuko viemärihuolto kotitalousvähennyksen piiriin?

Kyllä. Viemärin harjapesusta kotitalousvähennyskelpoinen osuus on 40% tehdyn työn osuudesta. Maksimissaan saatu hyöty voi siis olla vuodessa 2250€/henkilö. Muistathan, että kotitalousvähennystä tulee hakea itse ja verottaja päättää vähennyskelpoisuudestasi.

Sähkökartoitus

Mistä tietää, milloin kodin sähköjärjestelmä tulisi kartoittaa?

Tyypillisesti 60-80 luvulla rakennettujen omakotitalojen sähköjärjestelmän ei vastaa tämän päivän turvallisuusvaatimuksia. Mikäli pistorasiat ovat maadoittamattomia, sähköpääkeskuksen vikavirtasuoja puuttuu, valaisimet ovat toiminnaltaan heikkoja, automaattisulakkeet puuttuvat ja lisääntyneen kodin elektroniikan vuoksi kodin sähköistystä joudutaan paikkaamaan tilapäisillä jatkojohdoilla, kielii tämä kaikki siitä, että kodin sähköjärjestelmä kaipaa huomiota.

Mitä hyötyjä sähkökartoitus tuo kodilleni?

Kartoittamalla omakotitalosi sähköjärjestelmän, teet koko kodillesi ja sen turvallisuudelle suuren palveluksen, sillä kotisi on juuri niin turvallinen, kuin sen sähköjärjestelmä on. Sähköjärjestelmä on turvallisuuden lisäksi kiinteä osa kotisi asuinmukavuutta, koska riittävä valaistus sekä sopiva määrä pistorasioita takaavat vaivattomamman ajanvieton kotona. Huolehtimalla kotisi sähköjärjestelmästä ylläpidät myös talosi jälleenmyyntiarvoa. Mikäli kartoituksessa havaitaan tarve sähköjärjestelmän uusimiselle, suosittelemme sähkösaneerausta. Löydät tästä yleisimmät kysymykset ja vastaukset sähkösaneeraukseen liittyen:

Miten sähkösaneeraus toteutetaan?

Työn alussa asentajamme purkaa ensiksi vanhan sähköjärjestelmän ja sähkökalusteet rakenteita rikkomatta. Tämän jälkeen sähköjohdot ja -kalusteet uusitaan sekä mahdolliset lisälaitteet asennetaan. Uusi sähkökeskus asennetaan vanhan keskuksen tilalle tai osittain puretun vanhan keskuksen päälle. Lopuksi, uuden sähköjärjestelmän toimivuus varmistetaan ja asiakkaalle luovutetaan järjestelmätodistus.

Mitä sähkösaneeraus maksaa?

Kokonaishinta sijoittuu tavallisesti 10 000 € – 20 000 € hintahaitariin. Tässä hinta-arviossa omakotitaloon toteutetaan täydellinen sähkösaneeraus uudistaen sähkökeskus, johdotukset, pistorasiat ja valokatkaisijat, valaisimet sekä sähköpatterit.

Saanko kotitalousvähennystä sähkösaneerauksesta?

Kyllä. Sähkösaneerauksessa kotitalousvähennyskelpoinen osuus on 40% tehdyn työn osuudesta. Maksimissaan saatu hyöty voi siis olla vuodessa 2250€/henkilö. Muistathan, että kotitalousvähennystä tulee hakea itse ja verottaja päättää vähennyskelpoisuudestasi.

Kodin terveystarkastus

Milloin kodin terveystarkastus on minulle ajankohtainen?

Kodin terveystarkastus kannattaa tehdä, jos haluat ylläpitää ja kasvattaa asuntosi arvoa ja varmistaa, että se kestää aikaa. Suosittelemme kokonaisvaltaisa kodin terveystarkastusta, jos asuntosi on rakennettu 60-80-luvulla, eikä viemärihuoltoa, putkiremontteja tai sähkökorjauksia ole tehty yli 20 vuoteen.

Mitä kaikkea kodin terveystarkastuskäyntiin kuuluu?

Kodin terveystarkastukseen kuuluu huolellinen omakotitalosi sähkö-, viemäri- ja putkijärjestelmän tarkastus. Saat asiantuntijamme vierailusta myös kattavan kodin kunnossapitokirjan, jonka avulla näet kootusti kotisi taloteknisten järjestelmien nykytilan ja mahdolliset korjaussuositukset.

Mitä kodin terveystarkastus maksaa?

Kodin terveystarkastus on sinulle täysin maksuton, eikä sido sinua mihinkään. Tarkastuksen kesto on tyypillisesti 1-3 tuntia.

Jos tarkastuksessa paljastuu asunnostani taloteknisiä vikoja tai huollettavia asioita, miten nämä hoidetaan?

Mikäli asuntosi talotekniikka kaipaa joltain osin huoltoa tai toimenpiteitä, annamme niistä sinulle räätälöidyn suosituksen.

Moni koti päältä kaunis

Moni meistä nauttii sisustamisesta, uuden keittiön laittamisesta tai piharempasta. Koti on meille se tärkein paikka olla ja elää, ja niin sen pitääkin olla. Harvempi kuitenkaan ajattelee kodin perustaa – sähköä, viemäreitä, putkia ja lämmitystä. Ja miksipä ajattelisikaan, nämä kun ovat kodin pinnan alla, usein näkymättömissä, ennen kuin jotain menee pieleen.

Työmme ja intohimomme on asuntojen perustasta huolehtiminen. Haluamme pitää suomalaisten kodit turvallisina, hyväkuntoisina ja pitkäikäisinä, niin että ne voivat siirtyä sukupolvelta toiselle. Hyvää ei kannata korvata, kun sen voi korjata.